Maskebal- Milonga på Vestergade 58

Sikke en aften!

Århus byder hver uge på en række Tangoaftener: Practicas på Vestergade58 og Folkestedet i Århus C, Undervisning næsten hver dag af forskellige lærere, Årets største milonga indtil videre var tangoforeningens nytårsbal med 5 mands orkester og mere end 100 dansere på Møllevangskolen.

Lørdag den 15. Februar fandt endnu en fremragende milonga sted. Casa Carola og Tango Malevaje havde indbudt til maskebal. For mig betyder maskebal to ting: masker og bal. Jeg havde selv fundet min gamle smoking frem. Den fine venetianske maske, min kusine havde med hjem fra en ferie med sin mand, fik også endelig en lejlighed til at komme med i byen.

Turen til Vestergade var en stormfuld og våd affære. Dette havde dog ikke stoppet en eneste danser. Da Nina og jeg ankom til entréen blev vi mødt af flot hår og lyserøde masker. Efter 1 minut stødte vi ind i en matros i fuld uniform. Inklusiv en udfaset italiensk sømandshat. Resten af aftenen stod på lange kjoler og matchende blondemasker, helkrops tætsiddende tigerkostumer og kapper, der kunne få spøgelset i enhver opera til at spærre øjnene op af beundring.

Aftenens store indslag var danseoptræden fra Brian og Lotte. De dansede en klassisk Di Sarli, og et mere moderne stykke. Showet blev danset uden masker. Så smukke som de er, lige så upraktisk er det at danse med masker, der stjæler periférsynet.

Milongaen var tætpakket. Alle dansere var lige så opmærksomme på de andre par, som dem selv og deres partnere. Som en enkelt danser udbrød da han dansede forbi mig med masken i panden: ,,Det er ren overlevelse det her!”. Som det så ofte sker, blev der mere plads på gulvet ud på de små timer. Her blev der fra DJ’ens side også lagt op til legende dans. Elektroniske stykker fra Gotan Project og Bajo Fondo passede godt sammen med den mere afslappede stemning, plads på gulvet og de eksperimenterende bevægelser.

Det blev en fremragende aften, som gerne måtte have varet længere. Den sidste tanda blev spillet omkring klokken 01:00 og danserne kvitterede med klapsalver til DJ’en.

Jeg kan ikke sige om vejret var blevet bedre på vejen hjem, men det føltes i hvert fald sådan på den sidste cykeltur…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *