Berlin, DE

Så kom jeg til Berlin igen. Efter at have boet her i 9 år er det dejligt at besøge byen igen. Lige nu i foråret er den bedste tid. Byen summer af liv, og der er en behagelig temperatur både ude og inde.

Denne gang er anledningen for besøget en DJ-opgave. Tangomiljøet i Berlin er kæmpestort. Da jeg kom til Berlin i 2009 var der ca. lige så mange undervisere her, som der var dansere i Århus. Tre skoler skiller sig ud: “de tre store”. Nou Tango Berlin i Mitte, TangoTanzenMachtSchön i Kreuzberg og Mala Junta i Schöneberg. De tre skoler har alle 15-20 lærere ansat og et til flere rum på deres skoler dedikeret til tango. Uovertrufne gulve, lydsystemer og gastronomi. Her kan man tit opleve adskillige hold sideløbende alle ugens dage. Dansere med lyst til mere kan købe månedskort med mulighed for op til 50 lektioner om ugen.

Mala Junta var skolen som havde inviteret mig. Lilia og jeg havde en af vores første store optrædener ved deres Jubilæum i 2010. I år fejrede de deres 16 års jubilæum. Aftenen bød på alt hvad en tangodanser kunne drømme om. Som det første blev folk rystet sammen med “tipsy tanda” hvor der blev skiftet partner løbende gennem dansende, som inkluderede lærerne. Senere blev der åbnet for buffeten. 15 meter “mitbring-buffet”. Skolens elever og venner kom med retter af enhver art. Lige fra kage og slik til russiske pirog og  italiensk Caprese.

Aftenens underholdning var en anden slags buffet. Der var inviteret en polsk tangokvartet som spillede adskillige sets. Dansegulvet var pakket fra første til sidste tone. To lærere fra skolen dansede show ved midnat og blev akkompagneret af orkestret til deres ekstranummer. Hele aftenen var pakket ind af to Djs: Guillermo Monti på det “klassiske gulv” og mig på i Loungen.

På mange milongaer spilles der udelukkende musik fra tangoens Gyldne æra(ca. 1930-1950). På andre spilles der en blanding af klassisk tango, elektronisk musik og popmusik. Mala Junta er heldigvis så stor at det kan lade sig gøre at have begge muligheder ved det samme arrangement. Jeg stod for den “alternative” del, og kunne få lov at nyde danserne mens jeg lagde musik på. Der opstår tit en legende stemning når man spiller stykker som ikke er kendte, og ikke nødvendigvis er “tangomusik”. Som Dj kunne jeg sidde og være med på sidelinjen mens folk hyggede sig.

Det var en hyggelig aften hele vejen igennem. Min vagt gik fra klokken 21:00 til klokken 02:00. Der efter havde jeg selv mulighed for at komme på gulvet. Jeg fik sluttet aftenen af med en dejlig valsetanda med Mala Juntas ejer, Judith Preuss.

Jeg glæder mig allerede til næste gang jeg skal herned. Jeg håber at andre får den samme tanke.

Ferhnsehturm i Solskin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *